Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?

Blog

Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?

Lazer epilasyon; insan hayatına 1990lı yıllarla birlikte giren ve o dönemden beri başta kadınlar olmak üzere epilasyon yaptırmak isteyen bireyler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan bir yöntemdir. Teknolojik gelişmelerin insan hayatına kattığı yeniliklerin başında gelen bu yöntem 1997 yılı itibariyle insan sağlığına zararı olmayan oldukça kullanışlı bir yöntem olarak tescil edilmiştir. Yöntem olarak lazer ışınlarının istenmeyen tüylerin yoğun olduğu bölgeye uygulaması ile ortaya konan Lazer epilasyon tüyleri kökten kurutmaktan ziyade tüy ve kılların büyümesine engel olur. Kıl ve tüylerde yapısal değişikliğe yol açan ve görsel açıdan insanların beğeneceği bir görüntü yaratan Lazer epilasyon genellikle açık ten rengine sahip bireylerde daha başarılı sonuçların elde edilmesini sağlar. Kıl ve tüylerin ortaya çıkardığı kötü görüntünün uzun süre ortaya çıkışına engel olan Lazer epilasyon insanlar açısından faydalı sonuçlar ortaya çıkarsa da bu uygulama öncesi, sırası ve sonrasında insanların dikkat etmesi gereken bir takım hususlar bulunur.

Lazer Epilasyon Yaparken Dikkat Edilecekler

Lazer epilasyon kıl ve tüylerle mücadelede oldukça önemli bir yöntem olsa da bu yöntemin her zaman başarılı sonuçlar vermeyeceği veya istenmeyen bir takım durumlara yol açabileceği hesaba katılmalıdır. Ayrıca lazer epilasyonda şu hususlara dikkat edilmelidir. 

  • Lazer epilasyon sorasındaki günlerde sıcak havadan ve güneş ışınlarının doğrudan cildinize temas etmesinden olabildiğince kaçınmalısınız.
  • Epilasyon işlemini takip eden 3 hafta boyunca güneşten korunmalı ve güneşten koruyucu kremler kullanmalısınız. 
  • Tatil planlarınızı ertelemeli bunu yapamıyorsanız 30 faktörlü güneş kremini vücudunuza sık sık sürerek güneşin zararlı etkilerini minimize etmelisiniz. 
  • Lazer epilasyon sonrasında güneş odası vb. uygulamalardan kaçınmalısınız. 
  • Cildinizi kaşımamalı ve hassaslaşan cildinizde oluşabilecek yaraları engellemelisiniz.
  • Uygulama sonrasında kıllarınız dökülmeden önce onları çekme ve koparma gibi yöntemlerle almaya çalışmamalısınız.

Lazer Epilasyonun Zararları

Lazer epilasyon insan vücudunun görsel açıdan daha alımı olmasını sağlarken pek çok olumlu katkı sağlasa da her uygulama gibi zarar konusunda da bazı etkilere sahiptir. Bu anlamda her ne kadar sağlıklı olarak kabul edilse de lazer epilasyonun da yol açtığı zararlı durumlar ortaya çıkabilmektedir.

  • Lazer epilasyon sırasında kılların yakılması amacıyla yüksek derecede ısı seviyesine ihtiyaç vardır. Bu ısı kılları ve tüyleri insan vücudundan uzaklaştırsa da hassas ciltlerin tahriş olmasına sebep olabilmektedir.
  • Bu uygulama hiperpigmentasyon(cilt kararması) ve hipopigmentasyon(cilt parlaması) gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur.
  • Lazer tedavisi sırasında gözlerde yaralanmalar olabileceği gibi görme kaybı gibi sorunlar da yaşanabilir.
  • Lazer epilasyon sonrasında insanlarda en sık görülen yan etki kaşıntı ve kızarıklıktır. Bu duruma karşı cildin kaşınmaması ve rahatlatılması gerekir.
  • Tedaviyi takip eden günlerde deride kabarma ve şişmeler gözlemlenebilir.
  • Lazer uygulamasının yapıldığı bölgede ağrı, uyuşukluk ve karıncalanma gibi yan etkiler görülmesi muhtemeldir.
  • Hassas ciltlere sahip bireylerde morarmalara neden olan lazer uygulaması kabuklanma ve iltihaplanma gibi sonuçlar da doğurabilir.
  • Lazer uygulamasının en istenmeyen yan etkisi enfeksiyondur. Cildin enfeksiyon kapması hem görsel hem de sağlık açısından olumsuz durumların yaşanmasına yol açarken sağlığınızın da risk altına girmesine neden olur.

Tüm bu riskler göz önüne alındığında lazer uygulamasının sağlıklı olduğu kadar riskler barındıran bir uygulama olduğu kabul edilir.

 

İnstagram

@asestetik

    {instagramlist}
Teklif İste